Dolar 35,4856
Euro 36,4774
Altın 3.091,70
BİST 9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Karabük 11°C
Az Bulutlu
Karabük
11°C
Az Bulutlu
Paz 9°C
Pts 11°C
Sal 10°C
Çar 10°C

Onlarca Ağaç Parçasından Muhteşem Eserler Yapıyor

Onlarca Ağaç Parçasından Muhteşem Eserler Yapıyor
15 Ekim 2020 12:45 | Son Güncellenme: 15 Ekim 2020 13:07

Onlarca Ağaç Parçasından Muhteşem Eserler Yapıyor

Karabük Bağessan Sanayi Sitesinde küçücük atölyesinde onlarca, bazen yüzlerce ağaç parçasını el emeği ile sabırla işleyip muhteşem eserler meydana getiriyor.

Ağacı Sanata Dönüştüren Usta

Marangoz ustası 63 yaşındaki Kemal Gündüz, küçük parçalardan oluşan ağaç parçalarını el emeği ile işleyip tablolar, hayvan figürleri, 3 boyutlu tablolar gibi sanatsal ürünlere dönüştürüyor.

Çocukluğundan beri marangozluk işiyle uğraştığını söyleyen Kemal Gündüz, “15 sene kadar önce marangozluğu bıraktım. Boş geçen bu zaman içersinde kafamda bir sürü projeler oluşturdum ama hiç birini hayata geçiremedim. Nihayetinde bu sene mesleğe tekrar dönmeye karar verdim ve hobi amaçlı küçük bir atölye açtım. Amacım piyasaya iş yapmak değildi. Türkiye’de kimsenin yapmadığı, yapamadığı, elektronik makinelerde bile yapılamayan el emeği, göz nuru sanatsal değeri olan ürünler yapmak istiyordum. Bu amaçla ilk başta hayvan kafası figürleri yapmaya başladım. Figürlere derinlik ve boyut vermek amacıyla onlarca, bazılarında ise yüzlerce parçayı tek tek sabırla işledim.
Bazen öyle ince hassasiyetler oldu ki o küçücük parçaları yüzlerce kez elden geçirdim.

Daha sonra Türk motiflerinden ve değişik desenlerden oluşan tablolar yapmaya başladım. Bu tablolardaki her bir parçayı yine el işçiliği ile yaptım. Yüzlerce yıl geçse bile ağaçlarda çarpılma, dönme olmaması için özel ağaçlar ve teknikler kullandım.

Üç boyutlu resimler görüyordum. Neden üç boyutlu görüntüyü ağaç parçalarından yapmayayım dedim kendi kendime. Yapmaya başladım. İlk başta üçgen içinde küp yaptım. Basit gibi geldi bana. Şimdi 120 parçadan oluşan özel bir üç boyutlu tablo yapıyorum.
şeklinde yaptığı işleri anlattı.

Ağacı gerçek anlamda sanata dönüştüren Karabüklü bir usta, Kemal Gündüz…

Yaptığı ürünlerin tanıtımı için www.nisawooden.com adı altında bir de internet sitesi kurduklarını söyleyen Kemal Gündüz, yine sosyal medya ve çeşitli e-ticaret siteleri üzerinden satışlar yaptıklarını belirtti.

Örnek ürünlerin sergilendiği Foto Galeri için buraya dokunun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.