Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR iş birliğini güçlendiriyor

Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR iş birliğini güçlendiriyor

Üniversite-sanayi iş birliği konusunda Türkiye’deki en iyi örneklerden olan Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR, bugün imzalanan protokolle iş birliğini daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR arasında, bugüne kadar sürdürdükleri üniversite-sanayi iş birliğini daha da güçlendirmek amacıyla protokol yapıldı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile KARDEMİR Genel Müdürü Hüseyin Soykan, Rektörlükte düzenlenen törenle protokolü imzaladı.



Karabük Üniversitesi ile KARDEMİR iş birliğini güçlendiriyorİmzalanan protokol, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında ar-ge proje çalışmaları, öğrenci süreci entegrasyonu, iş yeri eğitimi ve staj programları, tez çalışmaları, yüksek lisans ve doktora öğrenimleri, yabancı dil eğitimi gibi konuları kapsıyor.

Protokolle ar-ge proje çalışmaları kapsamında KARDEMİR’in ihtiyacı olan alanlarda yeni ürünlerin geliştirilmesine ve mevcut ürünlerin kalitesinin yükseltilmesine yönelik ortak çalışmaların yapılması, KARDEMİR bünyesinde yer alan personelin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik yabancı dil, lisansüstü ve doktora eğitim alma ihtiyaçlarına cevap verilmesi amaçlanıyor.

İmzalanan protokolle ayrıca Karabük Üniversitesi lisans öğrencilerinin 2020-2021 dönemi 7+1 iş yeri eğitimi uygulama programını ve kısa dönem stajlarını KARDEMİR’de yapmalarına yönelik sistem oluşturulması hedefleniyor.

Kaynak: Külliye Karabük



Arkadaşlarının da Haberi Olsun!