Karabük Üniversitesinde Salgın Hastalık mı var?

Karabük Üniversitesinde Salgın Hastalık mı var?

Karabük Üniversitesinde Salgın Hastalık mı var?

Sosyal Medyaya düşen bir haber kamuoyunda şok etkisi yarattı. İddialara göre Karabük Üniversitesinde salgın hastalık vakıalarına rastlanmış.

Karabük Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Atilla Karaarslan‘ın “Karabük Üniversitesinde daha önce VEREM salgını vardı geçen ay UYUZ salgını ve bu hafta da SITMA vakası tespit edildi. Yetkililer kontrol altına alındığını belirtiyor. Allah başka keder vermesin HAMDOLSUN…” şeklindeki twiti gündem oluşturdu.

Karabük Üniversitesinde Salgın Hastalık mı var?

Twitter hesabından kişisel web sitesinde (www.atillakaraarslan.com) yaklaşık iki yıl öncesinde yayınladığı “Verem hastalığı ‘doğru’ çıktı!” haberine de dikkat çeken Atilla Karaarslan bu tür hastalıkların eskiden beri devam ettiğini iddia etti.

Bir çok sosyal medya kullanıcısı bu haberi paylaşırken İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın da “Ne oluyor Karabük Üniversitesinde acaba?” başlığıyla bu twiti paylaşması dikkat çekiciydi.

haberiniz.com.tr internet haber sitesi İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın bu paylaşımı haber yapıp takipçilerine duyurdu.

İlgili haberin sonun yer alan;
Edinilen bilgilere göre, Karabük Üniversitesi’nde yabancı uyruklu öğrencilerin aşı yapılmadan ve kontrole tutulmadan kabul edildiği ve salgınların da bu sebeple yaşandığı aktarıldı.
cümlesi yaşananları kısaca anlatmaya yetiyordu.

Sosyal medya hesaplarından yapılan bazı paylaşımlar;

Şu karabük üniversitesine giriceğime tertemiz tekniker olarak çalışsaydım okul değil BM toplama kampı

maşallah karabükte 1800ler yaşanıyor

Diğer taraftan Karabük Net Haber İnternet sitesi de bu tip haberlerin yalan olduğunu belirterek “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YALANLARIN HEDEFİ OLUYOR” başlıklı bir haber yayımladı.

Yayımlanan haberin içeriğinde,
Böyle toplumsal önem taşıyan bulaşıcı hastalıkların var olduğu yönünde yetkililerden hiçbir açıklama gelmezken, sosyal medyalardan ve neyi belirsiz internet sitelerinden yayılan asılsız haberler, Karabük Üniversitesi’ne uzun vadede zarar vermeyi de amaçlıyor.
vurgulanmasının ardından yazının sonunda,
Karabük Valiliği ile KBÜ Rektörlüğü bu asılsız söylemlerin daha fazla yayılmaması ve ciddiye alınmaması için herhangi bir açıklama yapmayı da düşünmüyor.” denildi.

İlgili habere ulaşmak için dokunun!


Arkadaşlarının da Haberi Olsun!