KYK Yurt Yedek Listesinde olanlar ne yapmalı?

KYK Yurt Yedek Listesinde olanlar ne yapmalı?

KYK Yurtları Yedek Listesinde olanlar ne yapmalı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yurt kontenjanlarından çok daha fazla öğrenci başvurduğu için başvuru yapan herkese maalesef yurt çıkmamakta.
KYK’nın internet sitesinde başvuru sonuç ekran kısmında yaptığınız sorguda ASİL KAZANDINIZ veya … SIRADA YEDEKSİNİZ şeklinde bir ibare göreceksiniz.
KYK yurtlarına asil kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler belli tarihler arasında KYK’nın web sitesinde belirtilen belgeleri götürerek veya internet üzerinden kaydını yaptırabilir.

Yurtlara öğrenci kabul edilirken öncelikle asil listede olan kişilerin kayıtlarını tamamlaması beklenilecek ve asil listede olduğu halde yurda kaydını yaptırmayan kişiler yerine yedek listede yer alan öğrenciler kabul edilmeye başlanacak.

İlk yerleştirmede herhangi bir yurda kayıt hakkı elde edemeyen öğrenciler, ilk üç yerleştirmeyi bekleyecek. İlk üç yerleştirme kısa süre içerisinde tamamlanacak. Bu yerleştirmelerin yanı sıra, yıl boyunca yedek yerleştirme süreci devam edecek.

KYK Yurt Yedek ListesiKYK yurt yedek sırada bulunan öğrencilerin yeniden başvuru yapmasına gerek yok. KYK’nın web sitesindeki kyk yurt yedek sonuçlarını takip edebilirsiniz. Yedek sırada bulunan öğrencilere yurt çıkması halinde öncelikle e-devlet üzerinden taahhüt onaylanması gerekecek. Ardından e-devlette yazan 1 aylık yurt ücreti ve depozitoyu bankaya yatırdıktan sonra kayıt işlemleriniz tamamlanacaktır. 1 ay içinde de kyk’nın istediği (vesikalık vb.) belgeleri kuruma getirmeniz gerek.

PEKİ YEDEK SIRADAKİ ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

KYK yedek listede bulunan öğrencilerin bu süreçte neler yapması gerektiğini sırayla anlatmaya çalışacağız.
  1. Öncelikle telaş etmeyin. Yurt başvurusu yapan öğrencilerin önemli bir kısmı ya özel yurtlara kayıt oluyor ya da eve çıkıyor. Bu yüzden yedek sıradaki arkadaşlara sıra gelmekte. Tabi ki sıranıza göre yurda çıkma süreniz uzayabilir.
  2. Şayet mağdurluk yaşıyorsanız ve özel bir yurtta veya evde kalamayacak düzeyde ekonomik sıkıntıya sahipseniz ve yedek listede iseniz ilgili yurt müdürlüğüne gidip “Misafir Öğrenci” statüsünde kalmak istediğinizi ve mağduriyetinizi ilgili mercilere üslubunca anlatın ve yardımlarını talep edin.
  3. Yedek öğrenciler KYK yurt kayıt tarihlerinin bitmesinin ardından KYK’nın web sitesi üzerinden belirli periyotlarda KYK yedek yurt başvurularını takip etmelidir. Boş kalan yurtlara yedek sırasına göre öğrenci alımı bu başvurularla yapılmaktadır.
  4. Bu süreçte nerede kalacağım sorusunu sorabilirsiniz. Yedek sıranıza göre 2 hafta – 9 ay arası yurt çıkma olasılığı vardır. Bu süreçte eğer varsa akrabanızın veya arkadaşınızın yanında kalabilirsiniz. Maddi imkanınız yoksa da KYK misafirhanelerinde barınabilirsiniz. Bunun için yurt müdürlüklerini arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kendinize özel yurt aramak için Karabük Yurt Rehberi, öğrenci apartı aramak için Karabük Apart Rehberi sitelerimizi ziyaret edebilir veya Karabük Öğrenci Rehberi içindeki Yurtlar sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Arkadaşlarının da Haberi Olsun!