Safranbolu Meslek Yüksek Okulunun Temel Atma Töreni Yapıldı

Safranbolu Meslek Yüksek Okulunun Temel Atma Töreni Yapıldı

Safranbolu Meslek Yüksek Okulunun Temel Atma Töreni Yapıldı

Karabüklü hayırsever iş adamı Şefik Yılmaz Dizdar tarafından yapımı üstlenen Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulunun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesinin Safranbolu’da bulunan eski rektörlük konutunun yerine inşa edilecek Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulunun inşaatı için temel atma töreni düzenlendi.

İnşaatı ile ilgili her türlü harcama ve giderlerinin Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı iş adamı Şefik Yılmaz Dizdar tarafından karşılanacak binanın temel atma törenine; Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Şefik Dizdar’ın yanı sıra protokol üyeleri, akademik – idari personel, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Safranbolu Meslek Yüksek Okulunun Temel Atma Töreni YapıldıKBÜ Rektörlük konutu ve Safranbolu MYO atölyelerin bulunduğu alana inşa edilecek Safranbolu Meslek Yüksekokulu bin metrekare kapalı alan ve 4 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip. Bina içerisinde bilgisayar laboratuvarı, 17 derslik 3 çizim sınıfı 70 kişilik konferans salonu 34 eğitmen odası olmak üzere toplam 5 katta 2020 – 2021 Akademik Yılı’nda öğrencilere ve akademisyenlere hizmet vermeye başlayacak.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulunun temel atma töreninde Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve iş adamı Şefik Dizdar birer konuşma yaptı.

Vali Yardımcısı Muhittin Gürel: Safranbolu ve Karabük’e hayırlı olsun

“Hepinize saygılar sunuyorum. 50 gündür Karabük’te Vali Yardımcısı olarak görev yapıyorum. En çok duyduğum isim Şefik Dizdar. Ne kadar güzel bir iş varsa hep onun adı geçiyor. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu güzel eseri yine onun sayesinde yapıp öğrencilerimize kazandıracağız. Safranbolu ve Karabük’e hayırlı, uğurlu olsun.”

Rektör Prof. Dr. Refik Polat: Sanat Üniversitesi hayalinin bir gün gerçek olacağını düşünüyorum

“Değerli konuklar hepinize hoş geldiniz diyorum. Şefik Amca Safranbolu aşığı birisi. Üniversite olarak biz de bu aşkı değerlendirdik. Bundan yaklaşık bir yıl önce böyle bir öneride bulunduk, o da seve seve kabul etti. Biz sadece üniversite olarak ne istediğimizi söyledik. Daha sonra Safranbolu’nun göz bebeği olacak bir proje konuldu önümüze. Bittiği zaman hepimiz bunu göreceğiz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu marka ilçe için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Üç buçuk yıl önce bu ilçe güzel bir butik üniversiteyi hak ediyor demiştim, Safranbolu Sanat Üniversitesi diye. Bunun için de yerel düzeyde çabalar olduğunu biliyorum. Bu hayalin bir gün gerçek olacağını düşünüyor ve bu ilçeye güzel bir sanat üniversitesi kurulacağını ümit ediyorum. Bu bina da o üniversitenin bir binasına dönüşecek inşallah. Hayırlı olsun temennisiyle katılımlarınız için teşekkür ediyorum.”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse: Bugün çok özel ve anlamlı bir gün

“Değerli katılımcılar hepiniz hoş geldiniz. Çok özel, anlamlı bir günde bir araya geldik. Çünkü bu bir eğitim kurumumun temel atma töreni. Sıradan bir temel atma töreni olmadığı için önemsiyorum. Şefik Bey’e bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Safranbolu elbette çok kıymetli bir şehir. Dünya Miras listesinde nadir kentlerden biri. Rektörümüz, Sanat Üniversitesinden bahsetti. Bu bizim de hayalimiz, inşallah kısa bir süre içinde olur. Biz bu konuda Rektör hocamla da neler yapabiliriz diye görüşüyoruz. En kısa sürede de Sanat Üniversitesini Safranbolu’ya kazandırmak istiyoruz. Kendimi şanslı görüyorum. Nedeni de göreve geldiğimden itibaren hep eğitim kurumlarının temel atma töreni yapılıyor. Bu da çok hoşuma gidiyor. İletişim Fakültesinin yakında olacak temel atma töreninde de bir araya geleceğiz. O da Türker Bey tarafından yapılıyor. Aynı zamanda çok yakında Kültür Merkezi de Şefik Bey tarafından yapıldı. Safranbolu’ya hizmet eden ve Safranbolu aşığı herkese çok teşekkür ediyorum.”

İş adamı Şefik Dizdar: Ağustos 2020’de inşaatı tamamlayacağız

Şefik Dizdar Karabük Öğrenci Rehberi“Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. İnşallah temelini atacağımız bu eğitim müessesesini Rektör Hocamızın talimatı üzerine Ağustos ayında bitireceğiz. Kısaca bina hakkında bilgi vermek istiyorum. Taban oturumu bin metrekare olmak üzere beş katlı beş bin metrekarelik bir yüksekokul binası olacak. Beş katı da ihtiyaca cevap verebilecek şekilde bu inşaatı tamamlayacağız. Bugüne kadar olan çalışmalarımızda herkesten kolaylık gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kazasız belasız inşaatı bitirerek ülkemize hayırlı bir eser kazandırmış olacağız.”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesilerek Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulunun temeli atıldı.

Kaynak; Külliye Karabük

Tüm KBÜ Haberleri

Arkadaşlarının da Haberi Olsun!