Akademik Yıl Açılışını İçişleri Bakanı Soylu yaptı

Akademik Yıl Açılışını İçişleri Bakanı Soylu yaptı

Karabük Üniversitesinin 2019 – 2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda gerçekleşti.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KARDEMİR A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, Karabük Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kahveci, Karabük Eski Milletvekili Mustafa Eren, protokol üyeleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, il müdürleri, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programında ilk olarak üniversitenin tanıtım filmi sunuldu.

Akademik Yıl Açılışını İçişleri Bakanı Soylu yaptıKarabük Valisi Fuat GÜREL “Karabük Üniversitesi de Karabük’ün ayrılmaz parçası olmuştur”





Vali Fuat Gürel ise konuşmasında üniversitelerin bir ülkenin sanayileşmesi ve modernleşmesine öncülük eden kuruluşlar olduğunu ifade ederek, “Karabük Üniversitesi de Karabük’ün ayrılmaz parçası olmuştur. Sizlerin iyi bir eğitim alması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmazken devletimiz ve milletimiz 10 bin yatak kapasiteli yurt yapmıştır. Ayrıca bin kişilik yatak kapasiteli yurt inşaatı da sürmektedir. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ilimize çok önemli yatırımlar yapılmıştır. Bunlardan birisi de Karabük Üniversitesidir.” diye konuştu.

Arkadaşlarının da Haberi Olsun!