KYK burs ve kredi ödemeleri başladı

KYK burs ve kredi ödemeleri başladı

KYK burs ve kredi ödemeleri başladı

KYK ödeme tablosu yayınladı ve merakla beklenen açıklama geldi Kredi ödemeleri başladı!

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi ödemeleriyle ilgili beklenen açıklamayı nihayet yaptı. Kurumun resmi sayfasından ve Twitter adresinden yapılan açıklamada KYK burs ve kimlik numaralarına göre ödeme tablosu yer alıyor.

Peki, KYK burs ve ödemeleri ne zaman başlayacak, ilk ödeme kimlere yapılacak?

Üniversite öğrencilerinin bir süredir merakla beklediği ve sorduğu  ‘KYK burs ve kredileri ne zaman ödenecek?’ sorusuna cevap geldi. KYK’dan (Kredi ve Yurtlar Kurumu) burs ve kredi ödemeleriyle ilgili beklenen açıklama 26 Kasım Çarşamba günü yapıldı. Yapılan duyuruya göre, KYK burs ve kredi ödemeleri 27 Kasım 2019 tarihi itibarıyla başlıyor.

Kurumun resmi sayfası ve sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruya göre, KYK burs ve kredi ödemeleri başladı. İşte, KYK burs ve kredileriyle ilgili yapılan açıklama:
“İlk defa burs/öğrenim kredisi müracaatında bulunup işlemleri tamamlanan öğrencilerin ilk ödemelerine (Ekim ve Kasım ayları birlikte olmak üzere) 27 Kasım 2019 tarihi itibarıyla T.C. kimlik numarasının son hanesine göre başlanacaktır.”

KYK ödemeleri T.C kimlik numarasının son rakamına göre yapıyor.

KYK Kredi ödeme tablosuBu bilgiye göre,

T.C kimlik numarası
0 ile bitenler 27 Kasım’da,
2 ile bitenler 28 Kasım’da,
4 ile bitenler 29 Kasım’da
6 ile bitenler 30 Kasım’da
8 ile bitenler ise 1 Aralık’ta 2 aylık burs ve kredilerini alabilecek.

KYK KARTINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Bankkart Genç’inizin şifresini ATM, internet şube, mobil uygulamalarımız aracılığıyla alabilirsiniz.

Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk bırakarak “Kartınızın son 6 hanesi, Anne Kızlık Soyadınızın son 2 harfi veya Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu” bilgilerinizi ekleyip 4757’e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.

Haberler Ana Sayfa

Arkadaşlarının da Haberi Olsun!