Vergili’den Cezayirli ilticacılar Tepkisi

Vergili’den Cezayirli ilticacılar Tepkisi

Vergili’den Cezayirli ilticacılar Tepkisi

Karabük belediye Başkanı Rafet Vergili’den Karabük halkına “üzülmeyin“, vekillerine ise “sahip çıkın“mesajı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, çoğunluğunu Cezayir vatandaşlarının oluşturduğu 1700 kişilik grubun İsmail Necati Efendi KYK yurduna karantina amaçlı yerleştirilmesinin ardından Karabük halkının tepki göstermesi sonucunda twitter hesabından duygularını anlatan ve vekillere görevlerini hatırlatan bir mesaj yayınladı.

Vergili Karabük Safranbolu’nun neden seçildiği sorusunu ön plana çıkardığı mesajında halkımızın üzülmemesi gerektiğini ve gerekli görüşmelerin yapıldığını vurguladı.

İşte Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin twitter hesabından yayımladığı mesaj:

Değerli Karabüklüler, kıymetli dostlarım,

Bugün memleketimizde talihsiz ve üzücü bir olay cereyan etmiş, kendi ülkesine kabul edilmeyen insanlar hükumetimizin aldığı bir karar ile şehrimize iltica ettirilmiştir.

Ne var ki bu uygulamanın benzerleri Konya, Bursa ve daha sayamayacağım bir çok ilde de mevcuttur. Safranbolu ilk değildir, ancak neden seçilmiş olduğu da muallaktır. Karabük’ün saydığım diğer iller ile ölçek bakımından yarışamayacağı açıktır.
Sevgili ailem üzülmeyiniz, bu günler gelip geçici…

Allah’tan umuyor ve niyaz ediyorum ki Karabük – Safranbolu ve siz değerli ailem bu işi de en hafif şekilde atlatacak. Sosyal izolasyona ve evde kalmaya devam edelim. Şehir dışından gelenlerin bir an evvel gerye dönmeleri için gerekli makamlarla örüşmelere devam ediyorum.

Bu vesile ile, bu şehrin haklarını savunmak üzere yüce mecliste yer alan vekillerimize de halkım adına seslenmeyi bir görev kabul ediyorum!

Sizlerin görevi; şehrimizin mağduriyetini seyretmek değil, Karabük’ün hak ve menfaatlerini korumak. sağlıklı günler dilerim.

Vergili'den Cezayirli ilticacılar Tepkisi

Arkadaşlarının da Haberi Olsun!