Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marzinc kararını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marzinc kararını açıkladı

Karabük Valiliği bu sabah erken saatte yayınladığı basın bülteninde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Marzinc ile ilgili kararını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen MARZİNC KARAR YAZISINI basın bülteni olarak yayınlayan Karabük Valiliği şu görüşleri açıkladı;

Bilindiği üzere; Karabük Organize Sanayi Bölgesinde baca tozu geri kazanımı ile çinko oksit üretimi faaliyeti gösteren Marzinc A.Ş. Karabük Şubesi tarafından “Baca Tozu Geri Kazanımı Kapasite Artışı” için ÇED Yönetmeliği Ek-1 kapsamında Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılmıştır.

25.11.2014 Tarih 29186 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 08.07.2019 tarih ve 156721 sayılı yazısı gereği 25.07.2019 tarih saat 13:30’da “Halkın Katılımı Toplantısı” düzenlenmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Marzinc ile ilgili kararını açıkladıToplantıya Bakanlığımızın ilgili temsilcisi bahse konu firmanın çevre danışmanlık temsilcileri yönetmelikte belirtilen kurum kuruluşların üyeleri ve halkımız gerekli katılımı göstermiştir.

Toplantı esnasında alınan kayıtlar ve vatandaşlarımızın itirazları ile toplantıya ilişkin tutulan tutanak 25.07.2019 tarihli yazı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Valiliğimize gönderilen yazıda, bahse konu firmanın kapasite artışı talebi ile ilgili ÇED müracaatının, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği gereğince sonlandırıldığı ifade edilmiş olup, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Arkadaşlarının da Haberi Olsun!