Evlerini Kiraya Verecekler Aman DİKKAT!

Evlerini Kiraya Verecekler Aman DİKKAT!

Evlerini Kiraya Verecekler Aman DİKKAT!

Koronavirüs salgını nedeniyle kahvehanelerde ve oyun salonlarında iskambil kağıdı, tavla, okey gibi oyunların yasaklanması kumar organizatörlerini zulada kalmış evleri kiralamaya yöneltti.

Kumar tutkunlarına oyun organize edip gelir elde etmeyi meslek edinmiş bir takım kumar organizatörleri çok miktarda kiralık ev bulunan 100.Yıl mahallesini kendilerine mesken edindiler.

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitenin erken kapanması sonucunda 100.Yıl Mahallesinde yüzlerce kiralık daire boş kaldı. Bundan dolayı “kira getirisiyle kredi taksitlerini nasıl olsa öderim” düşüncesiyle banka kredisiyle ev alanlar kiracı bulamadıkları için zor günler geçiriyor. Ev sahiplerinin bu durumunu fırsata çeviren kumar organizatörleri kiranın iki mislini teklif edip kumar oynatmak amacıyla evleri kiralıyorlar.

Aman Dikkat!

Evlerini Kiraya Verecekler Aman DİKKAT“Evi büro yapacağım. Fırıncıyım burada elemanlarım kalacak, onlar için tutuyorum. Genellikle gece gelip gidecekler. Sana istediğin kiranın iki katını vereceğim” gibi sözlerle evinizi kiralamaya çalışan kişilere karşı dikkatli olun.

Özellikle zulada kalmış, çevresinde araç parkı imkanı olan ama yakınında fazla trafik olan, dikkat çekmeyen evleri seçen kumar organizatörleri ev sahiplerinin ekonomik sıkıntısının farkına varınca iki misli kira bedeli teklif edip evi kolayca kiralıyorlar.

Üç Yıla Kadar hapis ve para cezası

Kumar oynanması için yer ve imkan sağlayan kişi, “bir yıldan üç yıla kadar hapis ve iki yüz günden aşağı olmamak üzere” adlî para cezası ile cezalandırılır (TCK m.228/1).

Arkadaşlarının da Haberi Olsun!