Maske Kullanımı Zorunlu

Maske Kullanımı Zorunlu

Maske Kullanımı Zorunlu

Karabük Valiliği, Korona Virüsü ile mücadele kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla maske kullanımı zorunla hale getirildiğini açıkladı.

Karabük Valiliği yaptığı açıklamada, Korona Virüsü ile mücadele kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan zorunlu maske kullanımı ile arife günü mezarlıkların ziyaretinde uyulması gereken kurallar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Karabük Valiliği tarafından her iki konuyla ilgili alınan kararlar şöyle;

Fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı şekilde bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısını hızlı şekilde arttıran koronavirüs (covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski azaltabilmek maksadıyla, vatandaşlarımızın dışarı çıktıklarında; bulundukları sosyal alanlarda, caddelerde, sokaklarda, meydan ve parklarda maske kullanımı zorunlu hale getirilmesine,

Maske kullanımının tüm iş yerlerinde zorunlu hale getirilmesine,

Alınan bu kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin uygulanılmasına karar verilmiştir.

Maske Kullanımı Zorunlu

Mezarlık Ziyaretlerinde Maske Takmak Zorunlu

Ramazan Bayramında oluşabilecek yoğunluk göz önüne alınarak arefe ve bayram günü mezarlık ziyaretlerinde bulunacak vatandaşlarımızın maske kullanımının zorunlu olmasına,

Alınan bu karara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir.

Maske Kullanımı Zorunlu

Toplum sağlığına önem veren vatandaşlar, alınan kararların çok doğru olduğunu ve olumlu karşıladıklarını belirtirken bilinçsizce kullanılan, takılan maskeler konusunda da vatandaşlarımızın uyarılması istiyorlar.

Koronavirüs salgını kişilerin değil tüm toplumun problemi

Nasıl maskesiz dışarıda dolaşmaya ceza uygulanıyorsa, ağız ve burun kısmını açıkta bırakıp maskeyi çenesine takanlara, sadece ağız kısmını kapatıp burnunu açıkta bırakanlara da aynı cezanın uygulanmasını bekliyorlar.



Arkadaşlarının da Haberi Olsun!