Rektörlükten koronavirüs açıklaması

Rektörlükten koronavirüs açıklaması

Rektörlükten koronavirüs açıklaması

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü koronavirüse karşı alınan tedbirleri açıkladı!

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Erkay Nacar tarafından, senato üyelerine koronavirüs hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantının ardından Karabük Üniversitesinde koronavirüse karşı alınan tedbirlere ilişkin basın açıklaması yayımlandı.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Rektörlükten koronavirüs açıklamasıKarabük Üniversitesi, Koronavirüs tehdidi ilk ortaya çıktığı günden itibaren gerekli tedbirleri almış, çalışanlarını ve öğrencilerini Koronavirüs tehlikesinden nasıl korunmaları gerektiği konusunda bilgilendirmiştir. Bu konuda sahadaki faaliyetlerini dikkatle yerine getirmeye devam etmektedir.

Bu kapsamda;
  • Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüsü Koruma ve Kontrol Önlemleri adı altında göndermiş olduğu yazı ve ekinde yer alan afişler tüm birimlere gönderilerek, personele ve öğrencilere duyurusunun yapılması sağlanmıştır.
  • Üniversitemiz temizlik personellerine tüm birimlerin temizliği ve Koronavirüs ile ilgili tedbirlerin alınması yönünde gerekli bildirimler yapılmıştır.
  • Üniversite bünyesindeki tüm lavabolarda kişisel temizlik malzemeleri başta olmak üzere genel temizlik malzemelerinin eksiksiz bulundurulması sağlanmıştır.
  • Yerleşkelerdeki kapalı alanlar, sık kullanılan ortak yaşam alanları, kurum araçları ve otobüs durakları devamlı olarak ilaçlanmaktadır.
  • Bütün bina giriş kapılarında el dezenfektan uygulaması yapılmaktadır.
  • Bütün binalardaki ilan panolarına ve öğrencilerimizin ve tüm mensuplarımızın görebileceği yerlere Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı bilgilendirme afişleri asılmıştır.
  • Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüsüne karşı tanıtıcı ve koruyucu önlemlerinin yer aldığı bilgilendirmeler ve linkler, Üniversite web sayfasında açılır pencere (pop-up) biçiminde paylaşılmıştır.
  • Üniversite bünyesindeki toplu organizasyonlar iptal edilmiştir.
  • Tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin değişim programı, kongre, toplantı katılımı gibi nedenlerle özellikle yurtdışına yapacakları seyahatleri iptal edilmiştir.
  • Uluslararası öğrenci ve akademisyenlerin Türk öğrenci ve akademisyenlerden daha fazla hastalığa yakalanma, hastalığı taşıma veya bulaştırma ihtimali bulunmamaktadır. Buna göre hastalık hakkındaki korku ve endişenin paniğe yol açmaması, belli topluluk veya milletten insanların hastalığın kaynağı ve taşıyıcısı olarak görülmemesi, uluslararası öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin ayrımcılık konusu haline getirilmemesi büyük önem arz etmektedir. Uluslararası öğrenci ve akademisyenlerimizin yurtdışına çıkmamaları konusunda uyarılar yapılmış ve gerekli tedbirler alınmıştır.
  • Koronavirüs ile ilgili kamuoyunda paniğe yol açabilecek sosyal medyada asılsız haber yapılmaması, paylaşılmaması ve yapanlarla ilgili yaptırımlar hakkında öğrencilerimiz bilgilendirilmiştir.
  • İlimizde şimdiye kadar herhangi bir Koronavirüsü vakası görülmemiş olup, bu tedbirler tamamen virüsten korunma amacıyla alınmış ve alınmaktadır.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, konuyu çok yakından takip etmekte, gereken önlemleri ilgili birimlerle koordineli şekilde almakta, mensuplarının ve öğrencilerinin sağlığını korumak için tüm imkanlarını sonuna kadar kullanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Arkadaşlarının da Haberi Olsun!