Karabük’te Yurt Seçimi

Karabük’te Yurt Seçimi

Karabük’te Yurt Seçimi

Üniversite tercihlerinize Karabük’ü de yazdınız ve kazanıp gelmeniz halinde Karabük’te nerede kalabilirsiniz. Araştırıyorsunuz, bilgi sahibi olmaya çalışıyorsunuz.

Peki hiç gelmediğiniz, görmediğiniz, bilmediğiniz Karabük’te yurt seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Biz, Karabük Öğrenci Rehberi olarak kız yurdu seçiminde olsun, erkek yurdu seçiminde olsun sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Öncelikle Karabük Üniversitesinin bulunduğu konumu ve çevresi hakkında biraz bilgi verelim ve konumuna göre yurt seçimine katkı sağlayalım.

Karabük Üniversitesi Balıklar Kayası mevkiinde konumlanmış olup 100.Yıl Mahallesi, Üniversite Mahallesi ve Kılavuzlarköyü Mahallesi ile çevrelenmiştir.
Kampüs alanına en yakın komşu mahalleler, Kılavuzlar ve 100.Yıl’dır.
Okula yürüme mesafesinde olduğu için ve hatta kampüsün sınırında olduğu için buralardan yurt seçmek en mantıklısı olacaktır.

Karabük’te Yurt Seçiminde;

* Birinci önceliğimiz 100.Yıl ve Kılavuzlarköyü mahallerinde bulunan yurtlar olacaktır.

* İkinci önceliğimiz yurdun bulunduğu konumun çevresinde kafe, kahvehane, birahane, meyhane gibi gürültü ve patırtının bol olduğu mekanların olmaması.
Öğrencinin yoğun olduğu 100.yıl ve Kılavuzlarköyü mahallelerinde çok sayıda kafe tarzı tesisler açıldı ve hala da açılmaya devam ediyor. Bu tip bölgelerde gürültü kirliliği ve insan yoğunlu rahatınızı etkileyecektir.

* Üçüncü öncelik uzun gecelerimizi geçireceğimiz yurt odalarının durumu olacaktır. Odalardaki barınan kişi sayısına göre fiyatlar değişkenlik göstereceğinden bütçemize göre doğru bir seçim yapmalıyız. Bu seçimi yaparken de odada kalan diğer öğrencilerin hangi bölümlerde okuduğu ve ikinci veya normal öğretim mi olduğuna dikkat etmeliyiz. Bu seçim eğitimimizdeki başarıyı büyük oranda etkileyecektir.
Farklı bölümlerde okuyan öğrencilerin aynı odada kalması ve farklı saatlerde eğitim almaları ders çalışmanızı ve başarınızı olumsuz yönde etkileyecektir.

* Dördüncü önceliğimiz yemekhane, kantin gibi beslenme ve atıştırmalık ihtiyacımızı gidereceğimiz alanların durumu olmalı. Yemekhanelerde doyabileceğiniz kadar yemek ve tat alabileceğiniz kadar çeşitte yiyecek hizmeti verilebilmeli.

* Beşinci önceliğimiz sosyal faaliyetler için gerekli tesislerin olması. Yüzme havuzu, halı sahası, spor salonu, kafe gibi tesislerin olması boş zamanlarımızı değerlendirme ve sağlıklı yaşamamıza olumlu etki sağlayacaktır.
Yalnız burada dikkat edilmesi gereken husus, bu alanların sadece yurtta kalan öğrencilere tahsis edilmiş olmasıdır. Dışarıdan kimsenin bu alanlardan faydalanmasına izin verilmemelidir. Bunun bir çok örneği bazı yurtlarda yaşanmış ve kız öğrencilerimiz rahatsız edilmiştir. Bu olumsuzluklar yurt içersinde halka açık kafe hizmeti veren yurtlarda yaşanmıştır.

* Altıncı önceliğimiz servis hizmeti. Barınacağımız yurdun kampüs alanı içerisindeki okulunuza gitmek için servis aracı hizmeti olmalı. Kasım ayında başlayıp Mayıs ayına kadar süren yağışlar çoğu zaman okula yürüyerek gitmenize engel olacaktır.

* Yedinci önceliğimiz yurt idaresinden olsun, yurt sahiplerinden olsun 7 gün 24 saat yardım ve destek alabileceğimiz, gerektiğinde şikayetlerimizi iletebileceğimiz bir muhattap kişi mutlaka olmalı.

* Sekizinci önceliğimiz Güvenlik. Seçeceğimiz yurt korunaklı ve güvenlikli olmalı.

Tüm bu önceliklere ilave olarak seçeceğimiz yurtta;
Ücrete dahil Sabah ve Akşam Yemeği, Oda Temizlik Hizmeti, Etüd ve Çizim Salonları, Revir, Mescid, Kablosuz İnternet Hizmeti, 7/24 Güvenlik Personeli, Sıcak Su ve Odalarda banyo, 7/24 Kamera Kayıt Sistemi gibi hizmetlerin olup olmadığına dikkat edelim.

Peki tüm bu özellikleri taşıyan Kız Öğrenci Yurdu veya Erkek Öğrenci Yurdu var mı Karabük’te?

Evet var!

Size tavsiyemiz Altınkalem Öğrenci Yurtları.

Erkek ve Kız öğrenciler için birbirinden bağımsız ayrı bloklarda hizmet veren Altınkalem yurdunu özellikle tavsiye ediyoruz.

Neden Altınkalem Öğrenci Yurdu?

  1. Kılavuzlarköyü Mahallesinde, 100. Yıl’a 30 metre mesafede. Kampüsün hemen girişinde.
  2. Bitişiğinde hiç bir bina yok ve sakin, sessiz bir ortama sahip. Aynı zamanda 100.Yılın en işlek caddesine 4 dakikalık yürüme mesafesinde.
  3. Verilen hizmete göre en ekonomik yurt. Fiyatları aynı kalitede hizmet sunan ve uzakta olan yurtlara göre daha uygun ve oda arkadaşınızı seçme imkanı.
  4. Hemen girişte geniş yemekhane ve kafe. Usta aşçılar tarafından hazırlanmış yemek çeşitleri.
  5. Sadece yurt sakinlerine tahsis edilmiş halı sahasından airobik salonuna kadar sosyal imkan.
  6. Kampüs içindeki okula kadar ücretsiz servis imkanı.
  7. Yurt sahipleri ve yönetimi Karabük’ün köklü esnaflarından. Aynı zamanda tekstil ve gıda üreticisi olarak hizmet veren yurt sahiplerine ve yöneticilerini günün 24 saati ulaşabilirsiniz.
  8. Yurdun güvenliği için özel itana gösterilmiş ve 24 saat güvenlik görevlileri bulunmaktadır.

Aşağıdaki linklere dokunup kendiniz için uygun bir Altınkalem Öğrenci yurdunu sitelerimizden inceleyebilirsiniz.

Altınkalem Kız Yurdu

Altınkalem Erkek Yurdu

Dilerseniz Altınkalem Öğrenci Yurdu hakkında daha detaylı bilgilere kendi sitelerinden de ulaşabilirsiniz. Dokunun!

Arkadaşlarının da Haberi Olsun!