YKS tercihleri ne zaman başlıyor?

YKS tercihleri ne zaman başlıyor?

YKS tercihleri ne zaman başlıyor?

Üniversite tercihleri için son günler…

İki buçuk milyon öğrencinin beklediği YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite tercihlerine çevrildi ve hummalı araştırma başladı. Adaylar 6 Ağustos’tan itibaren YKS tercihlerine başlayacak. Aday öğrenciler, gelecekteki hayatlarına yön verecek, mesleklerini belirleyecek ilk adımı, yaptıkları bu tercihle atacak.

Üniversitede okuma hayali kuran milyonlarca öğrenci, 6 Ağustos’tan itibaren YKS tercihlerine başlayacak. ÖSYM tarafından erişime açılan YKS sonuçları sonrasında tercih için geri geri sayım başladı. Öğrenciler, YKS tercih kılavuzundan okulların taban puanlarına ve kontenjanlarını kontrol edebilir.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK NE ZAMAN BİTECEK?

YKS tercihleri ise 6 Ağustos tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos tarihinde son bulacak.

YKS TERCİH KILAVUZU YAYINDA

YKS tercihleri ne zaman başlıyor?ÖSYM, 21 Temmuz tarihinde bilgi amaçlı olarak YKS tercih kılavuzunu erişime açmıştı. Üniversite adayları, YKS tercih kılavuzu ile birlikte geçmiş dönemde okulların taban puanlarını ve kontenjan bilgilerini öğrenebiliyor.

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları açıklandı. Tercihler, 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Aday öğrenciler, yaşamlarına yön verecek, mesleklerini belirleyecek ilk adımı, yaptıkları bu tercihle atacak.

YKS tercih kılavuzu için buraya dokunun.

Karabük Üniversitesi hakkında bilgi sahibi olmak için dokunun!

Arkadaşlarının da Haberi Olsun!